Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
·
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

Az Egyesült Királyság zászlaja
Az Egyesült Királyság országadatait lásd a főoldalon!

Guernsey Bailiffség
·
Bailiwick of Guernsey
·
Bailliage de Guernesey

·
Bailliage dé Guernési

Guernsey zászlaja
A Guernsey Bailiffség országadatait lásd a főoldalon!

Sark
·
Sark
·
Sercq

·
Sèr

Sark zászlaja

Területe: 5,5 km2; lakossága: 600 fő (2009); fővárosa: La Seigneurie; hivatalos nyelve: angol és francia (ez utóbbi alig van használatban), valamint helyi nyelvként már csak az idősek között használt sarki normann (sèrtchais); közigazgatási beosztása: 1 egyházkerület (parish); pénzneme: 1 Pound Sterling (£ - font sterling) = 100 penny, de vannak saját érméik is (guernsey pound); nemzetközi gépkocsijele: nincs.

Közlekedés módja: baloldali; rendszámok kiadása: a tulajdonos készíti el, szabvány alapján.

A Guernsey Bailiffség egyik egyházmegyéje, 2008-ig feudális állam.
Már az őskorban éltek emberek a szigeteken. A brit népvándorlás után a Bretagne-i Hercegség birtoka lett. 1204-től a Normandiai Hercegség része. A XIII. századtól főként kalózok bázisa lett. A XVI. században 40 jerseyi család települt be a szigetre. A II. világháborúban megszállták a németek. 1990-ben egy francia munkanélküli egyedül próbálta megszállni a szigetet. 2008-ig feudális rendszert felváltották egy új, demokratikus szervezettel. Manapság turizmusból, pénzügyi szolgáltatásokból és a hajózásból él.
Nem tagja az Európai Uniónak.

Sark elhelyezkedése

Egyesült Királyság -

   United Kingdom (GB)

      Sark

Sark rendszámai

Csak mezőgazdasági gépek és lóvontatású járművek vannak, ezeknek nincs rendszámuk, esetleg egy sorozatszámot kaphatnak, amit egyszerűen ráfestenek a járműre, vagy egy tetszőleges elnevezést, amiket általában hagyományos brit stílusú rendszámformátumban használtak.

42   KARL 1

A szigeten használt kerékpárok adókötelesek, ezt egy papír vagy műanyag emblémával jelzik a karékpárokon, az utóbbi időben matricát használnak.

102

A Sark közvetlen közelében található Brecqhou szigetecske magánterület, nem látogatható, nincsenek rajta közúti járművek.