Olasz Köztársaság
·
Repubblica italiana

·
Republikës Italiane
·
Rèpublica étalièna
·
République italienne
·
Republiche taliane
·
Ιταλική Δημοκρατία
·
Republika Italija
·
República Italiana
·
Republica taliana
·
Italienische Republik
·
Republica Italiana
·
Repubrica Italiana
·
Italijanska republika

Olaszország zászlaja
Az Olasz Köztársaság országadatait lásd a főoldalon!

Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend
·
Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta

A Máltai Lovagrend zászlaja

Területe: 0 km2; lakossága: 12 500 fő (2009); fővárosa: Roma (Róma); hivatalos nyelve: olasz; közigazgatási beosztása: nincs; pénzneme: 1 Euro (€) = 100 centesimo; nemzetközi gépkocsijele: SMOM.

Közlekedés módja: jobboldali; rendszámok kiadása: párban.

Független nemzetközi jogalany.
A lovagrend 1050 körül alakult Jeruzsálemben. A muszlim hódítás miatt előbb Ciprusra, majd Rodoszra költöztek, majd 1530-ban Máltán telepedtek le. 1798-ig függetlenséget élveztek, de ekkor Napóleon elfoglalta a szigeteket, ezért ismét menniük kellett. Végül 1834-ben telepedtek meg véglegesen Rómában, a Via Condotti 68. szám alatt, amely azóta is területenkívüliséget élvez. A rend főként betegápolással foglalkoznak, de céljuk a kereszténység védelme is.

A Máltai Lovagrend elhelyezkedése

Olaszország - Italia (I)

Máltai Lovagrend

Hivatalos rendszámok

A Máltai Lovagrend hivatalos járművein az olasz diplomáciai rendszámokat használja. Ezekről bővebb információt lásd ott!

Munkarendszámok

Ezeket a rendszámokat a munkaeszközként használt járműveken használják Olaszországon belül. Ilyenből kb. 100 található Olaszország területén.

S.M.O.M. 15

Méretei: 470 mm * 110 mm.

Formátum: fehér alapon vörös és fekete karakterek, keret nélkül; latinbetűs írás; kódolás: S.M.O.M. &&9 (S.M.O.M. = Servizio Militare dell'Ordine di Malta “Máltai Lovagrend Katonai Szolgálata”); sorozatszámok növekedési sorrendje: 321. A betűk vörös, a sorozatszámok fekete színnel vannak írva.

Megjegyzések:

  • Az korai rendszámok ezüst színű háttérrel készültek és a sorozatszám is vörössel volt írva.
  • 1945 és 1970 között két kereszt is látható volt a rendszámokon. Az egyik a hagyományos vöröskereszt, vörös körben, a másik vörös alapon fehérrel egy máltai kereszt. Ezek az egysoros rendszámokon a betűket vették körbe, kétsorosokon a sorozatszámokat.