Ausztrál Államszövetség
·
Commonwealth of Australia

Ausztrália zászlaja
Az Ausztrál Államszövetség országadatait lásd a főoldalon!

Nyugat-Ausztrália
·
Western Australia

Nyugat-Ausztrália zászlaja
Nyugat-Ausztrália országadatait lásd az állam oldalán!

Hutt River Hercegség
·
Principality of Hutt River
·
Principauté de Hutt River
·
Princujo de la Rivero Hutt

Hutt River Hercegség zászlaja

Területe: 75 km2; lakossága: 30 fő helyi lakos, 18 000 fő tengerentúli polgár (2010); fővárosa: Nain; hivatalos nyelve: angol, ezen kívül az alkotmány a franciát és az eszperantót is deklarálja; közigazgatási beosztása: 1 hercegség (principality); pénzneme: 1 Hutt River dollar (Hutt River-i dollár) = 100 Cent, de az ausztrál dollárt is elfogadják; nemzetközi gépkocsijele: AUS.

Közlekedés módja: baloldali; rendszámok kiadása: központilag párban.

Nemzetközileg el nem ismert mikronemzet.
A hercegséget az ausztrál Casley család alapította 1969-ben, tiltakozásképpen a Nyugat-Ausztráliában bevezetett búzatermelési kvóták ellen. Mivel sem az állami, sem az államszövetségi kormányzat nem tett semmit az újonnan kikiáltott mikronemzet ellen, függetlensége de facto hivatalos lett 1972. április 21.-én. 1976-ban az ausztrál postaszolgálat felmondta a szolgáltatásait a területen. később az ausztrál adóhivatal zaklatásaira a hercegség hadat üzent. Néhány napon belül a helyzet rendeződött, azóta a hercegség adózás szempontjából nem ausztrál területnek számít. A terület eredetileg tartomány (province) volt, majd az 1980-as években rövid ideig királyságnak nevezte magát, majd a ma használatos hercegség lett. 2006 szeptemberétől már csak a hercegség nevet használják.

Hutt River Hercegség elhelyezkedése Ausztráliában

Ausztrália - Australia (AUS)

   Nyugat-Ausztrália - Western Australia

      Hutt River Hercegség - Principality

          of Hutt River

Standard rendszámok

HRP-218

Méretei 372 mm * 134 mm.

Formátum: fényvisszaverős fehér alapon fekete karakterek, fekete keret; latin betűs írás; kódolás: HRP-999 (HRP = Hutt River Province); sorozatszámok növekedési sorrendje: 321. A rendszám alján a PRINCIPALITY felirat látható.

Megjegyzések: A csoportok közti elválasztójel egy rombusz (diamond “gyémánt”).